معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان در جلسه ستاد برگزاری هفدهمین جشنواره موسیقی نواحی به شرح سیاست های وزارت فرهنگ و ارشاد در خصوص رویکرد برگزاری جشنواره ها پرداخت.
به گزارش روابط انجمن موسیقی هرمزگان؛ دکتر رضایی اظهار داشت: «امروز که در روزهای پایانی ماه شعبان هستیم این حضور و این شروع را به فال نیک می گیریم و در آستانه حلول ماه مبارک رمضان و این اتفاق مبارک آیین ها و سنت های مذهبی و رمضان خوانی بتواند پیش درآمدی با رویکردی نو در بهره گیری از تجارب آیین ها، بتواند گامی مثبت و موثرتر از دوره های پیشین باشد».
معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: «سرکار خانم جلالی یک زن توانمند و باتجربه بسیار در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان است که می تواند الگویی متفاوت و اثرگذار از دوره های پیشین باشد و در مدیریت فرهنگی و هنری، برای استان هرمزگان و کشور پیشرفت و توسعه فرهنگی و هنری به ارمغان بیاورد».
وی اضافه کرد: «از ابتدای حضور تا الان بنده بسیار تأکید داشته ام بر اینکه معاونتی که به فراخور موضوعی وزارتخانه اش باشد، باید سیاست گذار و تسهیل گر باشد و گریزی از نظارت ندارد؛ اگر بخواهد بخش زیادی از وقت و منابع و انرژی زمانی اش صرف برگزاری جشنواره و اجرا شود، طبیعتاً نمی تواند به مأموریت اصلی اش توجه ویژه داشته باشد و حداقل این است که ما در مرکز نباید این گونه باشیم».
دکتر رضایی افزود: «این به معنای نفی اهمیت رویداد و برگزاری جشنواره در شرایط فعلی کشور نیست؛ بلکه به معنای این است که وزارت خانه نباید برگزار کننده و اجرا گر باشد. با همین نگاه و رویگرد ترجیح ما بر این است که جشنواره ها باید به استان ها واگذار شود؛ این سپردن جشنواره ها هم ضرورتاً به معنای چه سالیانی و چه استانی برگزار کننده بوده است؛ هم می تواند مزیت اش باشد هم می تواند با بررسی این سالیان، به ما بگوید شاید از ابتدا به اشتباه جشنواره به استانی واگذار شده است.
رضایی در ادامه بیان داشت: «باید نگاه ویژه ای علاوه بر ظرفیت فرهنگی و هنری که در هر استان وجود دارد داشت با نگاه به اینکه کدام استان می تواند برگزار کننده و مجری قوی تر و تواناتری برای یک رویداد باشد. اگر درست با ظرفیت ها و جغرافیا پیوند بخورد، عمده ای از مسیر را قبل از سپردن به استان ها ما رفته ایم.
ایشان گفت: «در مورد موسیقی نواحی و اینکه این جشنواره را برای مردم هرمزگان اجرا کنیم، این شهر از زیست شبانه فوق العاده ای برخوردار است، شهر در شب زنده است؛ به دلیل دمای هوا و نوع زیست مردمان این دیار و زندگی که در کناره های ساحل جاری است، جذاب تر خواهد بود اگر بخش عمده ای از جشنواره در کنار این مردم برگزار شود. ما باید جشنواره را همجوار مردم بیاوریم نه اینکه مردم را به سمت خودمان بکشانیم. یکی از نکات مغفول مانده در کشور در همه این چهل و شش سال این است که خواسته ایم مردم به سمت ما بیایند و اگر درست این نکات را لحاظ و برنامه ریزی کنیم و بر اساس آن اجرا کنیم؛ مسیر خود می گوید فردا چه باید کرد و به کجا باید واگذار کرد.
معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان گفت: «هر استانی در کنار کیفیت برگزاری در طول سالیان بتواند زیرساخت و تجهیزات و بستر مناسب تری را برای آینده ایجاد کند و ظرفیت های دستگاته های استان در کنار بودجه ملی که در اختیارش هست، قرار دهد؛ خودش بخشی از مسیر را پیش رفته است و این تجربه موفق باعث می شود که این راه خود به خود پیش برود و نحوه ی برگزاری ادامه یا عدم ادامه یک رویداد را مشخص می کند. امیدواریم که انشالله تمام کارها به خوبی پیش برود و نگرانی بابت واگذاری مجدد این جشنواره به هرمزگان نداشته باشیم».
گفتنی است: جلسه ستاد برگزاری هفدهمین جشنواره موسیقی نواحی به میزبانی استان هرمزگان با حضور خانم دکتر رضایی معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شنبه 11 اسفندماه در سالن رودکی اداره کل برگزار شد.